| 		
		 
 Sima fűszervaj
Ilkó Krisztina  2004.08.18. 13:23 
 Enyhe ízű, "liht"os házi fűszervaj, mégis finom. Általában szendvicskrémként használják.
 
  
  
                        Sima fűszervaj 
  
Szükségünk lesz: 
- 15 dkg vajra 
- fél gerezd fokhagymára 
- 2 evőkanál friss zölfűszerre, vegyesen: zsázsára, metélőhagymára, bazsalikomra, és nagyon kevés kaporra 
- 2 teáskanál citromlére 
- sóra 
Keverjük el a vajat. Utána préseljük át a fokhagyát, aprítsuk fel a zöldfűszereket, és keverjük a citromlével együtt a vajba őket. Sózzuk meg a keveréket, és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Csavarjuk a fűszervajat alufóliába, vagy egyszerűen formázzuk meg. Tegyük a hűtőbe megdermeszteni, és 3 óra múa már fogyasztható is. 
Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, mert mélyhűtőben 4 - 5 hónapig is eláll. 
  
                       Jó étvágyat! 
 
  
 |