Hesseni zöldmártás
Ilkó Krisztina 2004.09.27. 19:32
Eredetileg Németországból származik, bár napjainkban már mindenhol igen elterjedt ez a finom fűszermártás.
Hesseni zöldmártás
Szükségünk lesz (a következő friss fűszernövényekre 1:1 arányban):
- petrezselyemre
- zamatos turbolyára
- borágóra
- metélőhagymára
- zsázsára
- csabaíre-vérfűre
- sóskára
- tejfölre vagy túróra
(- kemény tojásra)
Aprítsuk fel a friss fűszernövényeket. Ezután tegyük őket egy tálba és adjuk hozzájuk a túrót, vagy a tejfölt.
Tálalhatjuk egy egyszerű tálban is sima mártásként, vagy tisztítsuk meg a héjuktól a kemény tojásokat, vágjuk félbe őket, és szedjük ki a sárgájukat egy kanál segítségével. Ezután egy másik kanállal töltsük a mártást a tojássárgája helyére. Tegyük hűtőbe a fél- töltöttojásokat és körülbelül húsz perc múlva már fogyaszthatjuk is a Hesseni mártással töltött tojásokat!
Aki nem kedveli a tojást, fogyaszthatja anélkül is a mártást.
Jó étvágyat!
|