Vizitormaszósz
Ilkó Krisztina 2004.06.18. 19:51
Ez a szósz hihetetlenül pikáns ízével hódít. Remekül illik halhoz, és szárnyasokhoz.
Vizitormaszósz
Szükségünk lesz:
- 1-2 csokor vizitormára
- 15 dkg tejfölre
- citromlére
- sóra, borsra
- sáfrányra
Mossuk meg alaposan a vizitormákat, majd távolítsuk el a kemény szárvégeket, vágjuk apróra. Tegyük a mixerbe a tejföllel eggyütt, és keverjük a masszát világoszöld, krémes szósszá. Adjunk hozzá néhány csepp citromlevet, ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Tegyünk hozzá izlés szerint 1-2 csipetnyi sáfrányt, keverjük mégegyszer össze, és már kész is!
Fogyasszuk halhoz, vagy szárnyasokhoz, esetleg tegyük svédasztalra mártogatónak (mártogatóhoz legalább 2 csokrot használjunk).
Jó étvágyat!
|